Der er meget at tænke på, når du har familie. Der skal sund mad på bordet og et trygt tag over hovedet, der skal laves lektier og ryddes op, der skal leges og der skal trøstes. Det kan være svært nok at overkomme det hele, men det går, så længe rammerne er i orden. Men hvad nu, hvis de pludselig ikke er det?

Pelsklædt plage

Forestil dig, at du er i gang med at lave matematik med den mellemste, og pludselig pusler det i hjørnet. Ud bag bogreolen kommer en fed, doven rotte daskende. Det gør de, for rotter er ikke bange for os. De er ikke bange for ret meget, og de er klogere, end man skulle tro. Netop derfor er rotter et stort problem og en pelsklædt plage, de fleste støder på før eller siden.

En rotte kommer ikke alene

Måske bliver du bange og hopper op på bordet med den mellemste i hånden. Måske er du den tapre type, der henter kosten og jagter den komplet ligeglade rotte gennem stuen. En ting er sikkert, bagefter er du nødt til at gøre noget mere langsigtet. En rotte kommer nemlig ikke alene. Hvis du møder en i stuen, er der med garanti flere. Mange, mange flere. To rotter kan blive til 800 på et år.

Ind gennem kloakken

Første skridt er at kontakte kommunens skadedyrsbekæmpelse. De kan lægge gift ud og bekæmpe de rotter, der bor sammen med dig lige nu. Men hvis du skal føle dig tryg fremover, får du brug for en autoriseret kloakmester. Jo før, jo bedre. Rotter kommer nemlig ofte ind i huset gennem kloakken af den simple grund, at det er der, de bor.

Op gennem vasken

Rotter er dygtige til at klatre, og de kan sagtens kravle op gennem afløbsrørene. Desuden kan de klemme sig gennem bittesmå åbninger og dukke op gennem dit toilet eller afløbet i din vask. Og her kan du altså ikke selv bare klaske en rottespærre i – du har brug for en uddannet kloakmester. Mange monterer spærren forkert og risikerer i stedet at lukke rotterne inde i rørsystemerne og under huset, hvor de kan trives fint og gøre stor skade.

Ring til kloakmesteren

En kloakmester er ekspert i at sikre dine rør mod rotter. Og eftersom kloakkerne er rotternes domæne, er der ingen tvivl om, at en autoriseret mester er det sikre valg. Den mest effektive rottebekæmpelse er ganske enkelt afløbssystemer uden skader og med den rigtige rottespærre. På den måde sikrer du, at der ikke kommer uventede gæster op gennem toilettet eller vasken. Og det er trods alt ikke alle slags uventede gæster, der er velkomne.

Tips til at få et sikkert og trygt hjem for familien

Post navigation