Odense, Danmarks tredje største by, var H.C. Andersens fødeby – det sted hans liv og tilværelse tog form og fart. Selvom det efterhånden er mange år siden, er byen forsat præget af de spor, som den kendte forfatter satte i byen. Han er byens stolthed og ikke mindst varemærke. Flere steder i byen findes der stolte, flotte statuer – og selv i lysreguleringerne er det den kære forfatter, der er afbilledet.

Selvom Odense er en større by i rivende udvikling, er den gamle bydel velbevaret – og det er også i denne del af byen, at H.C. Andersens hus skal findes. Huset er i dag lavet om til et museum, der mod betaling tilbyder offentligheden et kig ind i de fysiske rammer, der dannede grundlag for den verdens kendte forfatter, H.C. Andersen.

 

Odense huser desuden både H.C. Andersens fødehjem samt det hjem, han senere hen etablerede på egen hånd. Der kan købes entré til begge huse.

 

Så hvis jeres familie synes, at H.C. Andersens eventyr er spændende, kan det lige give en ekstra dimension at gå i hans fodspor i Odense.

 

Oplev H.C. Andersen på en helt ny måde

 

I øjeblikket foregår et gemmen gribende og større byggeprojekt i Odense gamle bydel. Nærmere placeret ved H.C. Andersens hus. For i forbindelse med – og i forlængelse af – museet skal der opføres det, der i folkemunde kaldes for “det nye H.C. Andersens hus.” Huset bliver naturligvis ikke nedrevet eller restaureret, men der skabes unikke rammer med udgangspunkt i den folkekære forfatters eventyr.

 

Dette betyder, at man vil blive mødt af en såkaldt oplevelseshave, der konstant bevæger sig mellem virkelighed og fantasi. Et fantastisk sted der vil glæde folk i alle aldre. Denne nytænkende idé skaber rammerne for en helt ny måde at opleve H.C. Andersen og hans verdenskendte værker på.

 

De nye tiltag skal give et endnu dybere kendskab til den store forfatter og det liv, han levede. Og samtidig være inspirationskilde til at dykke endnu mere ned i hans forfatterskab. Når man forlader museet, skal det gerne være med lyst til at læse (endnu) flere af den kære Andersens verdensberømte værker. Attraktionen forventes færdig i årets løb – og som Odenseaner glæder jeg mig utroligt meget til at besøge stedet.

 

Lad dig rive med på en eventyrlig fortælling og gå på opdagelse i H.C. Andersens fodspor. En enestående mulighed for at se hvor det hele startede – i tidernes morgen.

 

Jeg vil i hvert fald anbefale dig at besøge H.C. Andersens Hus i Odense – i hjertet af bymidten og i den mest idylliske del af Fyns største by.

 

Og så kan I jo passende gå hjem og læse hans eventyr op for hinanden, når I har lært ham bedre at kende.

Oplev Odense gennem H.C. Andersens fodspor

Post navigation