Har man børn og gerne vil på skiferie, men ved ikke om de er gamle nok. Så er vores anbefaling fra Skier, man venter til de er i hvert fald 2-3 år. De skal altså kunne stå selv og gå selv og holde ud til det i længere tid. Jo før et barn kommer på ski og får de gode oplevelser, jo større chance er der også for at det virkelig er noget de får en kæmpe glæde af resten af livet. Og i kan dermed komme afsted hvert år på skiferie, med børn der virkelig glæder sig til at komme afsted på skiferie.

Gode destinationer med børn

Det er vigtigt man vurdere hvor meget man har brug for, her snakker vi område, pister og bolig. En god skiferie med børn starter som regel i en hytte i Norge eller Sverige. Hvor områderne ikke er for store, pisterne er ikke for stejle og de nordiske hytter har bare noget mere charme end en lejlighed i alperne. Derudover er der ikke mere end 4-8 timer til mange gode destinationer nordpå, hvor hvis man tager til alperne, så er det altså minimum 10-12 timer i bil.

Skal man købe eller leje udstyr til sit barn?

Når man tager sine børn med på skiferie, så er der ingen grund til at købe ski eller skistøvler. Grunden til det kan være dumt at købe, er at de deres fødder vokser og de vokser hurtigt fra deres støvler eller ski, frem mod næste skiferie.

En anden grund, kan være at det er hurtigt og nemt at skifte skistøvler eller ski i den lokale skiudlejningsbutik mens man er på skiferie, det kan man altså ikke hvis man har ens eget udstyr med. Når man kommer op i 14-15-årsalderen så begynder det at kunne betale sig og købe ski og snowboard. Har man flere børn i rækken som kan bruge ski og støvler fra en ældre søster eller bror, så kan det selvfølgelig give mening at købe sit eget udstyr. Det er vigtigt at nævne at, alt også har en salgspris, så køber man nyt udstyr, så kan det selvfølgelig også sælges igen på fx DBA eller Facebook.

Skiferie med børn

Post navigation