At lege i sand er en fantastisk udeaktivitet for børn. Både ved stranden og i sandkasser. Børn elsker at lege forskellige lege i sandet, og det er stort set altid et hit. Både når de leger alene eller sammen med andre. Foruden at være en skøn aktivitet som barnet nyder, er det også super sundt. Det er flere forskellige grunde til. For det første er det altid sundt for børn at lege udenfor, hele året rundt. At få sol og frisk luft om sommeren, og røde kinder om vinteren. At lege udenfor er noget som alle børn bør gøre, både sommer, vinter, forår og efterår. Hvis de har noget godt legetøj eller gode redskaber til at lege med udenfor, motiverer også barnet til lege mere udendørs. Her kan en sandkasse være et fantastisk redskab.

 

Det er sundt for børn at bruge deres fantasi

At det er sundt for børn at lege udenfor, er dog ikke den eneste grund til at du bør anskaffe en sandkasse til dit barn. En sandkasse sætter nemlig også barnets fantasi i gang. Børn kan lege tusindvis af forskellige lege i en sandkasse, både med sig selv eller sammen med andre. De kan lege de arbejder på en byggeplads, lave hele byer af sandhuse og sandslotte, eller lege køkken, hvor de bager sandkager og andre delikatesser. Denne type lege kræver en god omgang fantasi fra barnet, og det er virkelig med til at sætte den i gang. Jo mere de bruger deres fantasi, jo mere kreative og smarte bliver børnene også. Det er endnu en grund til hvorfor sandkasser er sunde for børn, og hvorfor du bør anskaffe dig en.

 

Barnet får styrket deres motoriske evner

Udover at barnet får brugt deres fantasi ved at lege i sandkasser, får de også styrket deres motoriske evner, og i særdeleshed deres finmotorik. At bage sandkager og lave sandslotte kræver nemlig snilde og fingerfærdigheder. Hvis de ikke laves med omhu og præcision, kan det hele falde sammen til en bunke sand. Lidt ligesom når vi laver korthuse. Det skal opstilles og laves med præcision, og et forkert træk kan få det hele til at styrte sammen.

 

Andre gode redskaber til sund udendørsleg

Udover sandkasser er der naturligvis også mange andre gode redskaber til sund udendørsleg for børn. Det kan f.eks. være legehuse, hvor børnene har deres eget lille miniature hjem. Eller et legetårn, hvor barnet kan klatre rundt i. Det er samtidig en god form for motion for dem. Trampoliner er også en fantastisk udendørsaktivitet for børn. Her kan de hoppe og lege med hinanden, og lære forskellige hop og akrobatik. Det er ligeledes en super god form for motion for barnet.

Derfor bør du anskaffe en sandkasse til dit barn

Post navigation